topleft
topright

Aankomende activiteiten

Lid worden van HVV

Actie kerkuittredingVoelt u zich nog thuis in de kerk?

Zoeken...

HVV Regio Antwerpen-Noord
Herdenking Wapenstilstand

Zondag 11 november 2018 was een heel speciale dag: 100 jaar na het beëindigen van Wereldoorlog 1 werden er overal in het land herdenkingen gehouden. Hoe groot de waanzin was blijkt nog maar eens op het feit dat tussen de ondertekening van de wapenstilstand ’s morgens en het officiële uur van de wapenstilstand 11 uur er toch nog meer dan 2700 slachtoffers vielen!

Dat was ook zo in Merksem waar onze afdeling samen met andere verenigingen deelnam aan de herdenking van de slachtoffers van de Groote Oorlog. Naast de gebruikelijke toespraken en bloemenhuldiging op het kerkhof in Merksem trok men naar de muur tussen het Gemeentepark Roosendael en de begraafplaats, waar de gedenksteen, een ontwerp van Jan Van Weert en gemaakt door Jules Poels, en voor het eerst onthuld tijdens de vredesfeesten in 1919, waar het gerestaureerde monument nu een definitieve plaats kreeg.

Dan ging het in optocht verder richting Districtshuis waar men op de Bredabaan een nieuwe Vredesboom werd gepland. Daar was het tijd op het Districtshuis Merksem enkele mooie toespraken te horen en waar orkest Bart voor de muzikale omlijsting zorgde.

Het was een triste dag met een mooie herdenking en onze afdeling was goed vertegenwoordigd. Nooit meer oorlog !? Wij hopen het!

 
Een warm FVJ Noord!

Het was heel warm en zonnig en normaal zou men zeggen: mooi weer!

Maar om een ganse dag druk bezig te zijn was dat toch wat te warm. Gelukkig was er genoeg water en frisdrank voorzien en kon de graffiti van de feestelingen doorgaan in de schaduw van de bomen. Zoals steeds gaf de graffiti specialist Jassin ook nu weer de kinderen eerst wat goede raad en aanwijzingen voor het echte werk kon beginnen. Dan snel hun beschermkledij aantrekken en dan konden de feestelingen zelf aan de slag om hun kunstwerk vorm en kleur te geven.

Al middag: dus tijd om de hotdogs, fruit en drank te nuttigen. Even een kleine rustpauze en dan begon de grote djembé oefening. Eerst een haperend begin, maar stilaan kwamen de feestelingen in het goede ritme. Nog wat drinken of fruit eten en onze petjes “Respect” opzetten want de eerste ouders en familieleden kwamen al toe.

Tijd voor het optreden van de feestelingen! Met hun graffiti kunstwerk voor zich en de djembé tussen hun benen kon het recital beginnen. Dat het goed was kon men horen aan het veel en luid applaus van de ouders en familieleden, die soms zelf ritmisch mee klapten.

Even wat opruimen en na een korte toespraak werden de feestelingen door de “overstap boom” geloodst om hun geschenken in ontvangst te nemen. En dan kon de receptie beginnen met allerlei lekkere dingen en een veelvoud aan dranken waarbij een typisch Hobokens biertje “Nello” niet mocht ontbreken.

Onder de bomen was het goed vertoeven en kon er nog lang nagepraat worden.

Een geslaagd FVJ feest: zeker en vast!

Bedankt juffen Katrien en Inge en ook alle vrijwillige medewerkers!

Zo alle feesten zijn nu voorbij, dus tijd om alle dossiers af te sluiten. En dan? Ja tot volgend jaar zeker.

vvm

 
FVJ weekend 12 en 13 mei 2018

Klik hier om het fotoalbum te bekijken van het FVJ weekend in De Hoge Rielen 2018

Zaterdag prachtige zon en ondanks wat problemen bij het vertrek die door onze medewerkers werden opgelost, geraakte iedereen met pak en zak toch Sommige feestelingen hadden genoeg bagage bij voor een 14 daagse reis! Het was al snel tijd voor de Graffiti want onze Jassin was keurig op tijd alsook de DJ was er al om zijn installatie te plaatsen. Snel Jassin even helpen om de panelen op te stellen zodat hij met zijn uitleg kon beginnen over het Graffiti gebeuren en de zaken waar men op moet letten. Dan de nodige beschermkledij aantrekken en ze konden aan de slag. Sommige maakten er echte kunstwerkjes van. Tijd voor middageten: hotdogs of broodje gezond.Dan tijd voor vrij spel, T shirts maken, diploma’s in orde brengen, oefenen voor optreden, de tijd vloog voorbij. Dan nog snel genieten van BBQ en omkleden voor de fuif! Tot wat uur heeft dat geduurd?

Zondagmorgen ontbijt, omkleden en ondanks minder mooi weer op weg naar klimparcours. Als iedereen terug veilig op de grond stond, was het al tijd voor middagmaal met frietjes en worstjes of gezonde groenten. Inpakken, opruimen en naar de bus voor de tocht naar de feestzaal. De ouders en familieleden waren ondertussen al aangekomen om de receptie bij te wonen, en toen de bus met feestelingen aankwam was het eerst de bagage wegdoen. Tijd voor optreden feestelingen: in groepen en met hun graffiti werken brachten ze hun boodschap over aan de aanwezigen. Diploma en geschenken en een roos voor de mama (het was tocht Moederdag), nog een drankje en snackje. Dan was het tijd voor de personen die hadden ingeschreven voor het feestmaal om plaats te nemen en te genieten. Rond 19 uur konden alle medewerkers dan beginnen met opruimen en nadien nog even gezellig bij elkaar zitten om wat te praten en te lachen.

Het zit er weeral op! Bedankt aan alle medewerkers voor hun inzet.
Nog één feest te gaan eind mei en dan dossiers afwerken!

vvm

 
Lentefeest GIBO Driehoek april 2018

Klik hier om het fotoalbum te bekijken van het Lentefeest in het Toverbos 2018

 

Wat zijn de ingrediënten om van een feest een succes te maken?

 • Alles administratief in orde brengen en de nodige aankopen doen, verzekering in orde brengen, geschenken verzorgen, opvolgen betalingen en deelnemers lijsten maken, alles tijdig meedelen
 • Een beetje onderhandelen om wat scheve situaties te verhelpen
 • Een enthousiaste groep feestelingen die aan hun ouders laten weten wat hun wens is en een schitterend optreden verzorgen
 • Juffen zedenleer die de nodige diploma’s en het optreden in goede banen leiden
 • Een fantastische groep medewerkers die in korte tijd een eetzaal kunnen omtoveren tot een zaal met genoeg zitplaatsen, podium, en dan buiten op de speelplaats ook nog eens alles in orde te brengen
 • Medewerkers die foto’s nemen, de bar bedienen, inspringen daar waar nodig is
 • Een zieke juf zedenleer (veel en snel beterschap Niky) die dan door haar mama en haar echtgenoot werden vervangen (bedankt)
 • Een springkasteel
 • Twee personen die een schitterend werk leveren bij grimmen
 • Feestelingen zelf fruitsatés laten maken, vriendschapsbandjes maken, kronen versieren
 • Niet te veel regen
 • Enorm veel ouders en familieleden om de feestelingen toe te juichen

En dat was allemaal aanwezig op ons Lentefeest! Dus goed gedaan!

Natuurlijk waren ook de geschenken een schot in de roos voor onze feestelingen.

Dit was ons derde Lentefeest. En nu nog twee FVJ feesten in mei en dan kunnen we eindelijk wat van een beetje rust genieten. Hoewel volgend jaar zijn er weer feesten!

vvm

 
Toneel!

In plaats van ons te pletter te lopen op de 10 Miles van Antwerpen op zondag 22 april 2018, gingen wij met onze groep in de namiddag naar het toneelstuk “La vie en rose”.

Verhaal van twee bejaarde personen in een niet zo vriendelijke home, maar die daar elkaar na 70 jaar terugvonden en hun jeugdliefde herbeleefden.

De auteur John Dillinger maakte er geen komedie van maar wel een stuk dat iedereen aanspreekt en misschien ons wel doet nadenken of we ooit wel in een home wensen terecht te komen.

Een jeugdliefde terug zien na zoveel jaar kan ook op betere en aangename plaatsen, maar het was een mooi stukje toneel.

 
Even Quizke doen bij DAE in Ekeren

Ondanks het feit dat eerder op de dag van 24 maart 2018 onze medewerkers hun beste beentje hadden voorgezet bij het Lentefeest waren en toch nog genoeg vrijwilligers die ’s avonds gingen quizzen bij DAE in Ekeren. Met twee ploegen ging de strijd niet alleen om zo goed mogelijk te doen, maar vooral om te zien wie nu het beste quiz team van onze afdeling was. Met 18 punten verschil ging onze eerste ploeg naar de achtste plaats en werd onze tweede ploeg (weliswaar met één persoon minder) toch nog tiende. Maar och, dat is van minder belang, we hebben ons geamuseerd en de kas van DAE wat aangevuld en natuurlijk hebben we zoals steeds veel gelachen. Ontspanning na de inspanning eerder die dag!

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 5

HVV-RAN op het www

Groep HVV Regio Antwerpen-Noord op facebook

HVV Regio Antwerpen-Noord op Youtube

Externe link

Banner

Bezoekers aantal

We hebben 3 gasten online
Joomla Template by Joomlashack
Joomla Templates by JoomlaShack Joomla Templates